Кои сме Ние

Научете повече за нас и инициативата "Нашият Пловдив", нашите цели и средствата, които прилагаме за постигането им.

Създаваме мощна гражданска алтернатива, чрез поредица от срещи, която наричаме „НАШИЯТ ПЛОВДИВ“, защото си даваме ясна сметка, че:

Базовата идея за представителство на гражданските интереси в управлението и решаване бъдещето на град Пловдив на местно ниво липсва или е напълно неглижирано.

Меритократичният идеал практически не съществува и заради това хората членуват в политическите партии само и единствено с цел получаване на облаги и назначаване на работа.

Ясно е, че това буди недоволство в редица хора, които знаят в каква посока трябва да се движи града ни. Затова провеждаме срещите извън партийните зали, отвъд партийните формати и политическото дребнотемие в Пловдив.

Силни послания и ясни приоритети, изработени съвместно с авторитети от различни области в продължение на 24 месеца, е това, което може да промени ракурса на Пловдив.

Целим да обединим една силна гражданска енергия от 1500 човека, експерти в различни области и граждани на Пловдив, в продължение на две години, която да посочи правилния (антисистемен) подход за развитието на града ни. Тези хора, с техните биографии и авторитет, ще посочат новия дискурс и дневен ред на Пловдив. А ние поемаме ангажимент да стоим зад тези послания и да се борим за реализирането на тези приоритети.

Това, което ни отличава силно от всички партии, които са се опитвали да събират гилдиите, са три неща:

Не го правим преди избори, а години преди това.

ДСБ поема ангажимент да застава зад позициите и посланията, излъчени от гражданската платформа.

ДСБ ще отвори листите си след 3 години за гражданско участие.

По този начин, с лично участие на авторитети при вземане на решенията за Пловдив, се гарантира в максимална степен защитаване интереса на отделните гилдии и граждански интереси в града ни. Без партиен натиск, без партийни повели и без скрито или открито провеждане на лични интереси.